De Bajes

Gebouw De Bajes is een gemeentelijk monument uit 1921, ontworpen door Genie Architecten. In de jaren 2014 en 2015 onderging het gebouw onder auspiciën van het prijswinnende architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen een ingrijpende renovatie en werd met behoud van de monumentale gevel een luxueuze kantoorvilla aangebouwd. Sindsdien biedt het markante gebouw onderdak aan diverse bedrijven, een restaurant en natuurlijk De Bajes Boardrooms.

Voormalige kazerne

Het gebouw deed sinds de jaren ’20 in de vorige eeuw dienst als kazerne voor een brigade van de Koninklijke Marechaussee-te-paard. Na de Tweede Wereldoorlog werd De Bajes omgevormd tot politiebureau en werden de paardenverblijven omgebouwd tot gevangeniscellen. Voordat De Bajes in 2014 een metamorfose onderging deed het gebouw dienst als jongerencentrum (sinds 1965).

 

Unieke Ligging

De Bajes ligt in de oude en sfeervolle dorpskern van Amstelveen: het Oude Dorp. Vanuit De Bajes wandelt u zo de gezellige en authentieke straatjes van het dorp in vol met leuke (eet-)tentjes. In nog geen 3 minuten bereikt u wandelend de Oeverlanden van de Poel aan de rand van het Amsterdamse bos: een prachtig en divers natuurgebied voor een verfrissende wandeling. Het met  vier sterren bekroonde winkelcentrum Stadshart Amstelveen bereikt u lopend in tien minuten.

De Bajes is per auto eenvoudig te bereiken door de gunstige ligging vlakbij de afslag van Rijksweg A9. U kunt desgewenst uw auto parkeren op eigen terrein, of u fiets achterlaten in de bewaakte fietsenstalling.